index duits

e-mail: [email protected]

Zeevonk,Zuiderkade, Franeker,

waar wonen we?

Oosterstraat 65, 8861GH Harlingen

mobiel: 0644207480

0517-235764

je gastvrouw en gastheer

vanuit een helikopter  van de kustwacht

laatste wijziging: 14/01/13

Bemanning Zeevonk

welkom aan boord!

collega's scheepsartsenHenk is enthousiast zeiler met meer dan 40 jaar ervaring. Watersportliefhebber pur sang: zwemmen, zeekanoën, surfen zijn naast het marathonlopen en 's winters schaatsen (helaas, vroor het maar af en toe in de Carieb!) favoriete bezigheden. Huisartsenstagejaar op het voormalig eiland Marken, als jeugdarts gespecialiseerd in ontwikkelingsneurologie werkte hij (tot 1 april 2004) bij de thuiszorg in Leeuwarden. Diploma's o.a. stuurman kleine zeilvaart, Marcom A, BHV, PADI sportduiken, trainer hardloopgroepen, ontspanningsmassage en Reiki 2.

onze eerste boot: de kleine BM "Roerdomp"

struisvogel voederenJoke leert Henk in 1970 kennen via de gezamenlijke liefde voor de watersport. Zij is docent Engels, gespecialiseerd in volwassenenonderwijs en afstandsleren (werkte ook tot 1 april 2004). Biologie had ook haar studiekeuze kunnen zijn, vandaar dat de boordbibliotheek in ruime mate voorziet in informatie over flora en fauna en de onderwaterwereld. Als gastvrouw voorziet ze je graag van Engelse specialiteiten, zoals scones of English Breakfast, maar nu we in de tropen zijn experimenteert ze graag met inheemse gerechten... Relevante papieren: klein vaarbewijs 1 en 2, Marcom A en BHV (bedrijfs hulpverlening), PADI (sportduiken), ontspanningsmassage en Reiki master.

zwembad Neviszwembadpret Curaçao

Samen wonen we sinds 1970 op het water. In 1972 maakten we de eerste zeiltocht op het wad, in 1973 zeilden we naar Engeland (2x), Frankrijk, Kanaaleilanden, in 1974 voor de eerste keer naar de Oostzee, in 1976 met de oudste dochter van 1 jaar naar Zweden en Bornholm. We hebben beiden veel gesurft en later ook vaak met de zeekano's gezworven over het wad. Onze eerste catamaran was 12 voet en stond op het dek van ons varende woonschip, de "Johanna Hendrika" een boltjalk van 25m. In het voorjaar 1999 ver"huis"den we van ons varende woonschip naar de Zeevonk.

ons eerste jacht, gefotografeerd voor de Engelse oostkust in 1973

ons woonschip Johanna Hendrika van 1970-1999 drooggevallen op het Groene Strand, Terschelling

Naturisme is bijna vanzelfspekend als je op het water woont. Daarnaast kampeerden we vaak met onze dochters in zuid-Frankrijk, Canada en Californie. Ook waren we lid van de naturistische kanovereniging, de NKSR. Ons bedijf is aangesloten bij de NFN (vandaar dat NFN-leden bij boeking een 5% korting genieten) en we adverteren in de UIT, het magazine van de NFN. Diverse reisorganisaties voor naturisten in Nedeland (Internatuur) en in het buitenland hebben onze reizen in hun progamma opgenomen.

Cat Zeiltochten Wad & Zee werd opgericht in augustus 1997. Onze droom, wonen en werken op een grote kajuitcatamaran is sinds juli 1999 realiteit. We zijn onder de indruk van de enorme belangstelling voor het catamaranzeilen en ons schip de ZEEVONK. Per 1 april 2004 zijn we gestopt met onze door de weekse banen en zijn we met prepensioen gegaan. Het eerste grote project was de oversteek naar de Carieb waar we van 2004 tot 2012 de eilanden verkenden en onze gasten de mooiste plekken lieten zien.

Intussen (juli 2012) zijn we terug in Nederland na ons bijna acht jaar durende Carieb-avontuur. Het was een geweldige tijd. Blije familie-omstandigheden hebben ons doen besluiten de draad weer op te pakken in Harlingen, vandaar weer waddentochten te organiseren voor zowel naturisten als niet-naturisten. Joke gaat Reiki-kursus weekenden op het wad organiseren en we gaan bemiddelen voor onze vrienden in de Carieb.


index

top

laatste wijziging: 14-jan-13