e-mail: [email protected]

Zeevonk,Zuiderkade, Franeker,

waar wonen we?

Oosterstraat 65, 8861GH Harlingen

mobiel: 0644207480

0517-235764

Waternaturisme


Naturistische Vaartocht op het Wad aan boord van de catamaran 'ZeeVonk'

"Blootgewone" zeilvakantie op de catamaran "ZeeVonk"

Als je ervaring hebt op naturistenterreinen, naaktstranden of je komt regelmatig in de sauna dan kan je aardig inschatten hoe het "blootgewoon" toegaat aan boord van de ZeeVonk. Je hebt in feite alleen een badlaken nodig om op te zitten of om op te liggen.

De ZeeVonk heeft een heerlijk dekoppervlak met als toppers natuurlijk de twee grote trampolines en de diepe altijd beschutte kuip. Op de trampoline liggend zweef je boven het water genietend van de zon, het uitzicht en de stilte rondom. Tijdens het zeilen ruist het water onder je door. Vaak is er een schaduwplek van een van de voorzeilen zodat je ook als de zon hoog staat er lekker in de wind zit. Het summum is de ontmoeting met een groep zeehonden die dan speels om de boegen dartelen.

Twee weken lang van het ene mooie eiland naar de andere zeilen is heel wat anders dan in een huisje/hotel te zitten! Op het water ben je dicht bij de natuur, ervaar je het weer intens. Iedere droogvalplaats is weer anders, elk dorpje heeft zijn eigen charme, elk eiland heeft zijn eigen kultuur.

De watertemperatuur ligt tussen de 16-20 graden wat zwemmen tot een heerlijke bezigheid maakt. De Zodra we het anker hebben laten vallen kan je te water voor een zwempartij. Heb je zin in kanoën dan pak je de tweepersoons kano.

Wadwandelingen zijn zodra het water rondom de boot is verdwenen een bijzondere gebeurtenis. Overal vogels, van meeuw en stern tot lepelaar. Neem een kijker mee.

Natuurlijk kijg je ook de mogelijkheid om de hoogtepunten van de eilanden zien. Door onze veeljarige ervaring (we zeilen hier sinds 1970) weten we de mooiste plekken en kunnen we je adviseren of maken we samen eiland excursies. Je bent natuurlijk vrij om hieraan deel te nemen.

Kortom, alle ingredienten voor de vakantie van je leven zijn aanwezig !

Zin in deze unieke ervaring...lees dan verder!

soepel glijdend door het water

 

Schitterende natuur

 

 


als lezen ook je hobbie is...

Veel zon, je komt streeploos gebruind terug!

Zolang het niet te warm is of de zon niet te hoog staat nodigen de trampolines je uit voor een heerlijk zonnebad waarbij tijdens het zeilen het water onder je door schiet. Brandt de zon teveel dan biedt onze vaste bimini boven de kuip uitkomst. Daarnaast zijn zonnebrandolie, een zonnebril en een hoofddeksel onontbeerlijk.


Accommodatie - Privacy

Je hebt aan boord een eigen hut en douche/toilet die je afhankelijk van het aantal gasten deelt met maximaal 2-3 gasten als je solo bent. Het kan zo uit komen dat je een hut voor je alleen hebt. Samen met je partner krijg je natuurlijk een eigen hut. Zijn jullie de eersten dan heb je recht op de VIP-hut! We delen zo ruim mogelijk in.

de VIP-hut BB voor met links de twee kooien (2.00x0.70) boven elkaar, rechts het tweepersoons bed (2.00x1.40), in het midden voor de toiletruimter met fraai uitzicht!

de 3-persoons BB achter hut (2.15x0.70) met doorkijk naar voren

De Zeevonk is zo groot dat je overdag makkelijk een plekje of een hoekje voor jezelf vindt op een van de trampolines, op een van de voordekken, op een van de gangboorden, achterop op een van de trappen, op het kajuitdak of in de ruime kuip. Veel plaats dus en dat allemaal heerlijk buiten!

je kunt op het kaartje een plaats aanklikken voor een foto


Maaltijden

We eten bij voorkeur aan de grote tafel in de kuip onder de bimini. Gezamenlijk koffie, thee en frisdranken nuttigen we wisselend in de kuip, op het voordek of op de trampolines, net hoe de zon staat en hoe de wind is. Joke experimenteert graag met inlandse gerechten, exotisch fruit en (zelf gevangen!) vis. Vind je het leuk om mee te helpen of om zelf iets te bereiden, prima! We staan open voor ieders culinaire inbreng.

verjaardag aan boord

terug


Kleding

Bij onze naturistische reizen dragen we kleding als derden - op een te drukke ankerplaats - mogelijk "last" van ons blootzijn zouden hebben. De pareo (omslagdoek) is bij de dames populair als luchtig kledingstuk , maar gewone badkleding is natuurlijk ook goed. Op de boten rondom zien we regelmatig dat de opvarenden ook in hun blootje zwemmen en douchen.

met pareo op de catwalk


Sport

Een van de sporten die naturisten graag bedrijven is volleybal. Op naturistenterreinen is altijd wel een veld te vinden. Soms treden we op als Zeevonk-team! Ze kennen ons al; de gele catamaran is er weer, dat beteken volleyballen om vier uur!


Massage

Wat vind je van een ontspanningsmassage aan boord? Ook kunnen we je leren hoe je zelf massage kunt geven zodat er sprake kan zijn van wederkerigheid: het is immers net zo fijn om massage te geven als te ontvangen. Onze ervaring is dat je het gewoon eens moet doen. De meeste Nederlanders zijn helaas opgegroeid in een kultuur waarbij aanraken nog uit de taboesfeer moet worden gehaald. Maar wat let je?

 

ontspanningsmassage op de catwalk, op de trampoline of...

op de massagetafel

Reiki

Reiki vormt een hoofdstuk apart, het komt uit het verre oosten en is een vorm van energie overdracht. Het wordt gebruikt voor je welbevinden doch kan ook therapeutisch worden toegepast, zoals bij voorbeeld bij zeeziekte. Zowel akute als chronische klachten kunnen er mee verlicht worden. Het is absoluut onschadelijk. Je kent vast wel mensen die Reiki doen. Je kunt aan boord van de ZEEVONK er mee kennismaken. Joke is Reiki-master en geeft je als je wilt een Reiki-kursus.

elkaar Reiki geven

Van beide onderwerpen hebben we trouwens een kleine bibliotheek aan boord, zie ook onze Reiki-pagina.

Yoga en meditatie

Voor enthousiaste gasten die willen kennismaken met Yoga of ervaren Yoga-beoefenaars die anderen wat willen leren is onze vakantie aan boord een ideaal moment. Vooral tijdens een Spirizeilreis bieden we veel ruimte. Ook op de 'gewone' reizen kan je er mee kennismaken. We zijn zelf 'beginners', ook hierover hebben we een kleine boekenverzameling.

Yoga: de zonnegroet op de catwalk (baai van St. Anne)

zonnegroet


Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

kijk dan op ons programma, (waar al een "N" achter staat is reeds een naturistische reis)

of ga direkt naar het aanvraag/info formulier ,

of misschien toch eerst nog even naar ons foto album?


Links

(dit tijdschrift is een uitgave van de NFN)

zie ook het decembernummer 2008 van "UIT"

Naturisten Federatie Nederland

Internatuur, reisbureau voor naturisten

 

www.thenaturalcuracao.com 

 


top

index

laatste wijziging: 6/11/13

 
keuken